Playmobil Funpark; een leuke stop in Zuid-Duitsland

Bijgewerkt op: 8 jul. 2019


Fleur kan echt uren met Playmobil spelen. Toen we ontdekten dat er in het zuiden van Duitsland een waar Playmobil-land bestaat; besloten we om daar een stop te maken tijdens onze zomerreis op weg naar Oostenrijk en Slovenië.

Playmobil-land ligt in Zirndorf, een klein dorpje dichtbij Nürnberg in Beieren. Vanuit Vlaanderen rijd je er in dus in een 7-tal uren (700 kilometer) naartoe. Je kan er ook - net zoals wij - gemakkelijk met de trein naartoe reizen.

Playmobil-land is geen klassiek attractiepark, in die zin dat je er geen schreeuwerige en wilde attracties of ellenlange wachtrijen moet verwachten. Het is wel een groen en ruim opgezet park dat echt uitnodigt om actief te spelen. Het buitengedeelte is ingedeeld in verschillende zones zoals de ark van Noah, de boerderij, het ridderkasteel, de boomhut, het politiekantoor, het dinopark, …. In ieder gedeelte vind je volop speelmateriaal om actief te spelen. Zo kan je in de gevangenis je ouders opsluiten in een cel, in het wilde westen kan je zand zeven in de hoop goud te vinden, bij de boerderij kan je bijvoorbeeld de koeien melken, enzovoort… Tussen iedere zone vind je ook hele mooie uitdagende speeltuinen met avonturenparcours, trampolines en het grootste spinnenweb-klimrek dat we ooit zagen. Midden in het park is er ook net een grote waterspeelplaats geopend, waar het erg leuk is om even af te koelen. Ook bij verschillende andere attracties kan je met water spelen. Je neemt dus best zwemgerief mee.


Het paradepaardje van het park is echter het binnengedeelte. Je kan het je voorstellen als een gigantisch grote serre met daarin een lekkere koffiebar, omringd door heel veel speelhoekjes. Je kan hier binnenin met al het bestaande Playmobil-speelgoed spelen. Ook aan de kleintjes is gedacht met speciale 1-2-3 Playmobil speelhoekjes. Fleur vond dit het paradijs! Ze kon er met alle sets spelen waar ze altijd al van had gedroomd. Ideaal dus als je nog twijfelt welke set je het best koopt voor een volgend verjaardagsfeestje. In het binnengedeelte is er ook een groot indoor speel- en klimparadijs. In het winterseizoen (tussen ongeveer herfst- en paasvakantie) is ook enkel dit binnengedeelte open.

Fijn ook om te weten is dat Playmobil-land volgens pretparknormen relatief goedkoop is met 12 euro als toegangsprijs (prijspeil 2018). Ook de horecaprijzen zijn doenbaar en je vindt er meer dan alleen maar frieten. Je kan er ook een dagschotel, slaatjes of vers gebak vinden.

Echte Playmobil-liefhebbers kunnen voor 1 euro ook zelf een Playmobil-poppetje ontwerpen. Je vertrekt dan echt van alleen een skelet, en kan dus van ieder stuk zoals arm, been, kledij of kapsel het kleur en de vorm bepalen. We vonden dit erg leuk om te doen!

En net voor de uitgang … is er uiteraard wel een gigantisch grote Playmobil-winkel. De prijzen lagen een stuk lager dan in de gewone winkels. Dus zorg maar voor een extra plekje vrij in de kofferbak 😊