Mijn travel bucket list - dromen mag altijd!


Je wordt tegenwoordig in ieder magazine om de oren geslagen met ’25 plaatsen die je ooit moet hebben bezocht’ of de ‘hotspots van 2018’. Iedere krant of tijdschrift staat vol met de mooiste foto’s, waardoor er eigenlijk maar weinig plekken zijn waar ik helemaal niet naartoe wil (of het moet Benidorm zijn, been there, never again ...) Maar één van de leukste dingen van op pad gaan is natuurlijk het dromen en het uitzoekwerk en het plannen, dus daarom hier mijn top tien reizen op het verlanglijstje (in willekeurige volgorde, want kiezen kan ik niet):


1 Nieuw-Zeeland met een camper Reizen met een camper lijkt me idyllisch. Fleur zeurt ook al heel erg lang wanneer we nu eindelijk eens met een camper gaan reizen. We vergeten er even bij dat ze altijd wagenziek en Ronald helemaal niet houdt van reizen met een auto. Maar het lijkt me zo handig om altijd een keuken en toilet bij de hand te hebben en gewoon te kunnen rijden van het ene mooie plekje naar het volgende. Nieuw-Zeeland lijkt ook alleen maar te bestaan uit prachtige natuur. Nog even dromen dus … en sparen 😊

2 Indonesië (Molukken) Met een half-Molukse echtgenoot kunnen de Molukken natuurlijk niet ontbreken. Ronald’s opa ligt er begraven en hij heeft er ook heel wat neefjes en nichtjes wonen. We kijken er dan ook heel erg naar uit om aan Fleur een stukje van haar roots te kunnen tonen.

3 Slapen in een boomhut of in het hooi of in een treinwagon Slapen in originele plekken is zo leuk. Zo sliepen we vorig jaar in een tipi in Slovenië (zalig!) en dit jaar al in een woonwagen in Engeland. Maar ik droom er al superlang van om in een boomhut te slapen. Ergens een onvervulde kinderdroom, no idea 😊? Maar het komt ervan , zeker! Er zijn trouwens wel meer gekke plekken om in te slapen: een gigantisch groot vogelhuis, een stuk ‘dikke darm’, een tent in de boom, …. 4 Het noorderlicht zien Wie wordt er niet betoverd door die magische kleuren en dat licht? 5 De Lycian Highway wandelen in Turkije Lange-afstandspaden spreken tot mijn verbeelding. De beelden van de Lycian zijn zo mooi: oude ezelspaadjes, achter iedere hoek een mooie baai, .. Het moet er toch ooit echt eens van komen. Of alvast toch een stuk ervan, want 509 kilometer is nu toch best wel een pittig stuk om te wandelen ... 6 Oezbekistan en Kirgizië Tijdens onze opleiding toerisme leerden we over de zijderoute met zijn eeuwenoude steden, afwisselende landschappen en prachtige architectuur. In Iran en Azerbeidjan kwamen we al in steden die langs de zijderoute lagen. Maar Oezbekistan en Kirgizië blijven me toch lokken. Waarschijnlijk ook omdat er niet zo superveel toeristen naar toe gaan? Ooit zou ik toch heel graag eens die prachtige gebouwen met die mooie blauwe daken van dichtbij zien ….


7 terug naar Marokko Marokko blijft een magisch 1001 nachten-land. Ik was zelf al verschillende keren in het zuiden van het land met het mooie Marrakech, de Sahara-woestijn en de mooie Dadès-vallei. Ook de muntthee en de heerlijke keuken zorgen ervoor dat ik graag nog een keertje terug wil. Fès, het noorden, de kuststreek, er blijven nog genoeg plekken over ….

8 Myanmar Myanmar spreekt tot de verbeelding omdat het er zo lang moeilijker binnen te komen was als toerist. Maar als je de foto’s bekijkt van de tempelstad Bagan, ben je onmiddellijk verkocht. Maybe next year?

9 ons Plan International-kindje bezoeken in Nepal Sinds een aantal jaren ‘hebben’ wij een Plan-kindje in Nepal. Ze heet Narjeela en woont in het zuidelijke tropische gebied van Nepal. Tijdens onze lange reis bezochten we al Kathmandu en wat tempelsteden. Maar het lijkt me erg leuk om te zien welke projecten Plan International in de regio al uitgebouwd heeft.

10 Nog eens naar Iran Wat een topland. We waren er in 2009 en waren helemaal verkocht door de gastvrijheid, het lekkere eten, de natuur, de prachtige architectuur, …. En niet te vergeten: de ongelooflijke knappe Iraanse mannen 😊

We beginnen deze zomer met een reis naar Oman, die ook op de bucket list stond. Slapen in de woestijn, woestijnkastelen bezochten, wandelen door dadelplantages, zwemmen in wadi’s … We zijn er (bijna) helemaal klaar voor.

… En wat staat er op jouw bucket list?

En wat ontbreekt er zeker op mijn lijstje?