Getest en goedgekeurd: Springen en hangen in Oostende

Bijgewerkt op: 8 jul. 2019


Kennen jullie Hangtime al? Sinds eind 2017 vind je in Oostende een trampolinepark met wat leuke extraatjes.


De verschillende grote trampolines zijn liggend en schuin aan elkaar gekoppeld, zodat ze samen een gigantische trampoline vormen waar je met tientallen springers uit de bol kan gaan. Onze dochter van 7 is helemaal gek van de ‘foam pit’, waar je in grote grijze schuimblokken kan springen, en ook van de grote luchtkussens, waar je van verschillende hoogtes op kan springen. De tienerjongens zijn dan weer fan van de basketbalkorven de zone waar je dodgeball kan spelen.

In het trampolinepark ontdekken we ook een prachtige houten speelruimte, gebouwd door ‘De Van Hut’, met zelfs een grappige ‘gluurgleuf’ voor de ouders. Ook de blauwe hangmatten, die o.a. voor yoga- en dansklassen worden gebruikt, mag je tijdens het springuurtje volop uittesten. Waar je anders als ouder vaak in een kale ongezellige wachtruimte terecht komt, kan je hier dus heerlijk in de hangmat liggen of iets drinken in de ‘hangzone’, de prachtige cafetaria. Hier vind je geen bordkartonnen frietjes en schrale koffie, maar heerlijke verse theetjes, zelfgemaakte limonades en lekkere taartjes. De cafetaria is ook gezellig ingericht met volop tropische planten en leuk leesmateriaal.Onze extra tips voor een bezoek aan Hangtime:

- Bij Hangtime kan je helemaal gratis je wagen parkeren op parking ‘Oosteroever’. Na het springen wandelden wij langs Fort Napoleon, waar er vaak leuke kindvriendelijke expo’s zijn (denk maar aan o.a. de Spiekepietjes of ‘Kunst voor kleine kenners’ ) en de vuurtoren, tot aan de overzetboot, die ons gratis naar het centrum van Oostende bracht. Wil je met het openbaar vervoer komen? Dan stopt de kusttram bijna voor de deur van Hangtime.

- Net achter het gebouw van Hangtime bevindt zich een mooi duinengebied met een erg grote en afwisselende speeltuin. Ideaal dus om op een mooie lente- of zomerdag na een ochtendje springen je picknickdeken open te spreiden en de kinderen te laten spelen in de verschillende speeltuintjes.

- Heb je ook kleinere kinderen? Dan kan je er ook voor kiezen om langs te gaan tijdens het kleuteruurtje (voor kinderen tot 6 jaar, iedere dag tussen 10 en 11 uur), zodat het dan wat rustiger is om te springen. Je betaalt dan ook iets minder (6 euro ipv 10 euro) en de ouders mogen gratis meespringen 😊

Door ons dus meer dan goedgekeurd …. Veel springplezier!