Instaproof plekjes in de Moezelstreek

Bijgewerkt op: 8 jul. 2019


Reis je binnenkort naar de Moezel, of kom je er voorbij op weg naar een ander stuk van Duitsland? Dan zijn onderstaande plekken in de Moezel meer dan een omweg waard. Je kan er prachtige foto's maken!

De Geierlay hangbrug


Vlakbij het piepkleine dorpje Mörsdorf ligt, of beter gezegd, hangt de spectaculaire Geierlay brug. Het ingenieuze bouwwerk is met haar 360 meter de langste hangbrug in Duitsland. Ze verbindt de dorpjes Mörsdorf en Sosberg en hangt 100 meter hoog boven een klein kronkelend bergriviertje. Sinds de opening in oktober 2015 komen er ieder jaar tienduizenden bezoekers een wiebelige wandeling maken, dus probeer bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat in de namiddag te komen. De brug is ook het hele jaar geopend en ieder seizoen toegankelijk. Wij waren er in de winter, maar ik zag intussen ook al van andere bezoekers prachtige kleurrijke herfstfoto’s verschijnen. In het dorpje Mörsdorf zijn er vier grote parkings voor de bezoekers, van waaruit de wandeling naar de hangbrug duidelijk bewegwijzerd wordt. Bij parking 1 ligt ook een klein bezoekerscentrum, waar je o.a. foto’s kan bekijken van het bouwproces. Vanuit de parking kan je kiezen tussen een buggyproof wandeling over asfalt, of de meer avontuurlijke toegangsweg over bospaadjes.

Aangezien het tijdens ons winters bezoek -6 ° is, kiezen we voor de wandeling van ongeveer 2 kilometer langs landbouwwegen. Na nog een kort stukje in het bos, komen we oog in oog te staan met de hangbrug, die er toch wel imposant uitziet. Ze hangt immers maar vast met vier dikke stalen kabels. Het eerste stukje om de brug op te gaan, is best wiebelig, maar eigenlijk is de brug heel stabiel, zelfs als je met een paar mensen tegelijk springt. Wij hebben dat uitvoerig getest :-) Je kan de brug oversteken, en daarna terugkeren, maar er zijn ook routes uitgezet waarbij je een grote rondwandeling kan maken vanuit het dorp en de brug van alle kanten kan bekijken.
Vlakbij het bezoekerscentrum zijn er verschillende eetstalletjes en ook een heerlijk Thais restaurant. Getest en goedgekeurd! En nog leuker nieuws: het bezoek aan de Geierlay is helemaal gratis 😊 Je betaalt enkel voor de parking (circa 2 euro per 2 uren).

Burg Eltz

Duitsland heeft talloze kastelen, forten en burchten en tot dat lijstje behoort ook Burg Eltz, een prachtig kasteel tussen Cochem en Koblenz. Met de acht mooie spitse torens en de rood-witte luikjes, en de prachtige ligging in vallei, lijkt dit kasteel recht uit een sprookjesfilm te komen. De dochter vindt dit het mooiste kasteel ooit, en we kunnen haar eigenlijk geen ongelijk geven. Als je een beetje je fantastie gebruikt, zie je zo nog ridders en prinsessen voorbijlopen.
Bij de parking kan je kiezen tussen een toegangsweg via een mooi kronkelend bospaadje, ofwel via de gewone kortere asfaltweg. We kiezen gelukkig voor het bospaadje en dat blijkt geen vergissing. Het leuke hiervan is dat je eerst anderhalve kilometer door de natuur loopt, en het kasteel door de vele bochten lang verborgen blijft. Op bepaalde momenten kan je ook het kasteel binnen bezoeken, maar bij ons bezoek was het gesloten. Maar een wandeling rond het kasteel alleen is zeker al een omweg waard. Nog een tip: zorg voor opgewarmde kuiten als je de asfaltweg terug neemt naar de parking. Het is heel steil, en dat is een understatement. Tijdens het hoogseizoen rijdt er wel een pendelbus.

Veel plezier in de Moezelstreek!