Dinofan in huis? Dan is T-rex echt iets voor jou!

Afgelopen weekend genoten wij van een heerlijk weekendje weg in Brussel met ons gezin. Een bezoek aan het ‘Museum voor Natuurwetenschappen’ stond al een hele tijd op het verlanglijstje. Sinds begin oktober loopt daar ook de tijdelijke tentoonstelling T-rex, speciaal ontworpen voor kinderen. Een extra argument dus om eindelijk eens op bezoek te gaan!

Onder een straalblauwe hemel heet een dino ons alvast welkom bij de ingang van het museum. Na het tonen van onze COVID-pas en het opbergen van onze spulletjes, besluiten we om eerst een bezoekje te brengen aan Trix.

En die Trix is een prachtig vrouwtje van 67 miljoen jaar oud, die – zodra je binnenkomt – klaar staat in aanvalspositie om je te begroeten. Het skelet is echt wauw! De rest van de expo ontdekken we al spelend wat ze at, hoe ze leefde en hoe haar dag eruit zag.


Deze expo is speciaal opgemaakt voor bezoekers met kinderen, dus dat betekent heel veel interactieve spelletjes, met daarnaast ook een heleboel achtergrondinfo voor de echte fan.

Zo mag Fleur haar eigen dino ontwerpen met graffiti, moeten we onze beste dansmoves bovenhalen om een dino te verleiden en worden we fietsend achterna gezeten door een rennende T-rex. De expo eindigt met een hilarische quiz.
En het Museum voor Natuurwetenschappen heeft daarnaast natuurlijk ook nog de vaste tentoonstellingen met geschiedenis van de mens, dino’s, opgezette dieren, en nog zoveel meer. Een goede tip is om op voorhand je bezoek voor te bereiden en te kijken welke thema’s je het liefste wil bezoeken. Het museum zette drie wandelroutes uit doorheen de verschillende thema’s. Wil je immers het hele museum bezoeken, dan ben je al gauw meer dan 3 uurtjes zoet.


Dieren spreken altijd aan en wij spitsen ons vooral toe op ‘Levende planeet’ waar heel wat opgezette dieren mooi opgesteld staan. Ook hier zijn er veel verschillende interactieve spelletjes doorheen de expo te vinden.

En aangezien de dochter enorm houdt van blinkende stenen, is ook de mineralenzaal een groot succes.

Of het Museum voor Natuurwetenschappen een aanrader is? Zeker weten!