Een WOW dag in de Gavers in Geraardsbergen

We hadden deze zomer al een aantal keren op social media de beelden van het WOW-park zien voorbijkomen. Een kleurrijk parcours vol springkastelen op een verfrissend meer, dat zag Fleur wel zitten. Toen ook bleek dat er nog veel meer te doen was in de Gavers, besloten we er een dag op uit te trekken. We nodigden nog een neefje uit en vertrokken naar de stad van mattentaarten en de Muur. En vanaf nu dus ook van de Gavers !


Om de dag relaxt te starten en het domein al een beetje te verkennen, huurden we een pedalo en fietsten het meer op. Met onze groene draak deden we een rondje en zagen naast het WOW-park ook nog een strandje en wat speeltuinen liggen. Dat beloofde alvast voor de rest van de dag. Omdat de temperatuur intussen al flink aan het stijgen was, gingen we eerst naar het strand. Een flinke strook strand, schaduwplekjes, een groot springkussen, een waterspeeltuin, een beachvolleyterrein, en heerlijk verkoelend water. Meer hadden we niet nodig om er een paar leuke uurtjes door te brengen. Let op: in coronatijden is het beter te reserveren, want er wordt maar een maximum aantal mensen toegelaten op de strandzone.Na onze picknick (maar je kan gerust ook in het restaurant op het domein terecht voor een heerlijke maaltijd of snack) was het eindelijk tijd voor het WOW-park. Nog even een zwemvest aantrekken (safety first!) en hup, de steiger afspringen en om ter eerst zwemmen richting parcours. En, om een lang verhaal kort te maken: de kinderen hadden de tijd van hun leven! Ze gleden, sprongen, klommen, vielen en kropen dat het een lieve lust was. Ik moet eerlijk zeggen dat het echt inspannend is en dat ik blij was dat ik na een half uur het excuus had dat ik eerst wat foto’s moest nemen. Bij het WOW-park is een leuke pop-up bar met strandstoelen. Ook goed om te weten dat je ter plekke wetsuits kan huren aan een zacht prijsje, dus laat wat frisser zomerweer je niet tegenhouden om hier naartoe te komen.Maar het is niet allemaal water wat hier de klok slaat. We gaan het infokantoortje binnen om te vragen wat er hier nog allemaal te beleven valt. De supervriendelijke man aan de balie maakt ons enthousiast voor de Schatten van Vlieg-zoektocht waarbij we het hele domein gaan verkennen en op zoek zullen gaan naar dieren. De wandeling brengt ons rond het hele meer. Heel leuk is dat er verschillende plekjes zijn met outdoor-fitnesstoestellen of met beweegspelletjes. En af en toe mogen we ook het gewone buggyproof wandelpad verlaten om in het speelbos de verstopte dieren te gaan zoeken. Het is echt een mooie groene wandeling en zo hebben we ineens ook het hele domein leren kennen. We vinden de Schat van Vlieg en winnen daarmee ook nog een leuke prijs: een gratis skelterticket voor het parcours op het domein. Als dat geen leuke afsluiter is!Maar is het nog niet gedaan! Want als afsluiter van de dag hebben wij ook nog het lasershoot-terrein gereserveerd. Met een supersonisch geweer en 99 levens gaan we het lasershoot-terrein op, met de bedoeling om uiteraard zo min mogelijk levens kwijt te zijn op het einde. Je raadt het al: deze moeder in kwestie was gigantisch verloren, want de batterijen waren na deze gevulde dag een beetje op. Het lasershoot-terrein is echter zalig ingericht met allerlei camouflage-plekjes. Een zalige plek om hier met de hele familie een leuke activiteit te doen. En dan kunnen de kinderen ineens al hun game- en Fortnite-skills in de praktijk omzetten.
De Gavers, wij hadden een fantastische daguitstap ! Op weg naar huis heb ik twee ronkende kinderen met een glimlach op het gezicht, op de achterbank. Meer dan geslaagde dag dus !