Getest en goedgekeurd: Aquapark Wevelgem

Het recept voor een geslaagde zondagnamiddag?


Je zoekt een bont allegaartje vrienden uit, liefst met een hoop kinderen (vanaf 6 jaar met een zwemdiploma), en verzamelt op een rustige zondagnamiddag bij het Aquapark Wevelgem, op een boogscheut van Kortrijk. Het Aquapark maakt deel uit van Ice Mountain. In hun andere vestiging in Komen kan je onder meer skiën, skydiven, hoogteparcours doen, en nog veel meer.


Het aquapark is een unieke, opblaasbare hindernissenbaan op het water. Of eigenlijk een verzameling van allemaal verschillende obstakels waarop je moet klauteren, springen, kruipen en vanaf kan glijden. Wij waren er op een niet zo zonnige zondag in juni en vreesden al dat we een uurtje bibberend in het water zouden moeten doorbrengen. In de prijs (10 euro voor 1 uur per persoon, prijspeil 2020) zit echter (gelukkig) het gebruik van een wetsuit en een reddingsvest inbegrepen. En geen schrik, de wetsuits zijn beschikbaar in alle maten en vormen en alle kinderleeftijden vanaf 6 jaar. Na wat veiligheidsinstructies kan je dan het hindernissenparcours op. Er is voor elk wat wils: glijbanen in verschillende hoogtes, drijfmatten, klimobstakels, drijfmatten en hoge torens waar je vanaf kan springen. Er ligt zelfs een opblaasbare wip op het water. De uitdaging is uiteraard om het volledige parcours te lopen zonder ook maar één keer in het water te belanden. Nodeloos te zeggen dat de kinderen de tijd van hun leven hadden. Maar ook ‘de grote mensen’ genoten van het originele uitje. En de spierpijn de volgende dag namen we er met liefde bij. 😊


Wij koppelden er vooraf nog een heerlijke picknick aan vast in het provinciedomein Bergelen in Gullegem (op 4 kilometer van het Aquapark). De speelput en het grote grasveld er rond zijn hiervoor een ideaal plekje.