Getest en meer dan goedgekeurd: EcoPark in Doornik

In Engeland testten we het vorig jaar al eens uit: een trampolinepark hoog tussen de takken van de bomen. Toen hoopten we al dat we ooit zo’n park in België zouden hebben. En yes ! Onze gebeden werden verhoord. En hoe …Een tijdje geleden botste ik op de website van Ecopark Adventures, een traditioneel avonturen-klimpark aan de rand van Doornik. Fleur is immers fan van avonturenparken nadat we er al eentje hadden uitgetest in de Ardennen en in Roemenië. In de zomer van 2019 werd het park in Doornik uitgebreid met Ecopark Legends, een trampolinepark van 1500 vierkante meter met netten op verschillende hoogtes tussen de bomen. We overtuigden nog vrienden met kinderen die net zo zot zijn van de natuur (veel overredingskracht was er niet nodig ... ) en op een zonnige zaterdagmiddag in oktober bezochten we de beide parken.Het trampolinepark is mooi tussen het groen aangelegd met immens grote netten, acht leuke boomhutten die er als trollenhuisjes uitzien en verschillende glijbanen. Verschillende gangen gemaakt van trampolinenetten verbinden de hele trampolinewereld met elkaar. Onder de netten vind je ook nog verschillende speeltuigen voor de kleinsten en een onderwereld, waar je in rioolbuizen onder de grond op ontdekking kan gaan. Mooi ziet het er alvast uit! De kinderen stuiven weg en zijn door het dolle heen. Nu wij nog … We wagen ons ook op de netten en eerlijk is eerlijk: springen tussen het groen is echt leuk. Vermoeiend ook, het voelt aan als een echte work-out. Na een tijdje worden de netten dan ook een fijne chillzone, waar we languit liggen te kijken naar de bomen en de kinderen die blijven stuiteren.

We zijn er dan ook snel uit: hier komen we zeker nog eens terug! Voor de prijs van 11 euro (prijspeil 2019, kinderen van 2-4 jaar € 6) kan je je een hele namiddag amuseren in de natuur.


Ook het avonturenpark wordt daarna door de kinderen en de mannen uitgetest. Er zijn 8 verschillende parcours met verschillende moeilijkheidsgraad. Voor de kleinsten vanaf 5 jaar zijn er al 3 verschillende banen met hindernissen en afwisselende hoogtes. Ook in deze gemakkelijkste hindernissenparcours zijn er al veel leuke ziplijnen. Vanaf 9 jaar en 1,30 meter mogen kinderen op nog extra uitdagende banen met ook de langste ziplijn van België, waarbij je 300 meter lang over een meer scheert. We hadden geen tijd meer om deze ziplijn uit te testen, maar hij staat alvast op het verlanglijstje voor volgende zomer. De prijzen voor het avonturenpark zijn afhankelijk van de leeftijd, en er zijn ook combitickets beschikbaar voor het avonturen- en het trampolinepark.Fijn om te weten is dat een paar van de begeleiders ook Nederlands spreken, zodat de briefing met de uitleg over het materiaal en de veiligheidsinstructies in het Nederlands kan. Ter plaatse kan je een ijsje, wat snoep en wat drankjes kopen, maar er het aanbod is niet erg uitgebreid. Neem dus voldoende snacks en drank mee. In de zomer kan je er zeker ook met een picknick terecht. Het EcoPark heeft intussen al verschillende vestigingen in Frankijk. Doornik is de eerste vestiging in België, maar de uitbater zou plannen hebben om nog vestigingen in België te openen. Goed nieuws dus 😊


Wil je er een dagje uit van maken? Het avonturenpark ligt op een tweetal kilometer van het centrum. Doornik heeft een mooie binnenstad met een kathedraal, een natuurmuseum en nog zoveel meer. De toeristische dienst biedt ook wandelingen op gezinsmaat aan.