Klimmen en klauteren in het Everzwijnenbad

Op een mooie zaterdagochtend vertrokken wij op een familie-citytripje richting Leuven. Het is de plaats waar ooit onze romance begon, dus het werd meer dan tijd om die stad ook eens met de dochter te bezoeken. Op Google Maps zag ik dat we zo dicht in de buurt zaten van Oud-Heverlee, dat al een tijdje op mijn to-do-lijstje stond door … het Everzwijnenbad. Huh?


Neen, het Everzwijnenbad is geen park waar je everzwijnen kan spotten, maar wel een speelbos gelegen in het mooie Meerdaalwoud. Er is geen bewegwijzerde route in het Speelbos, maar op de plattegrond kan je checken welke hindernissen en speelplekken er te vinden zijn in het speelbos. De reuzenmikado, en houten slang van 30 meter waren een hit bij de dochter. Ook de slingertouwen bij de picknickzone en de berijdbare draak vonden wij supertof. Er is ook meer dan genoeg plek om kampen te bouwen, en te klimmen en te klauteren. Het allermooiste plekje vonden wij de klimbrug. Niet geschikt voor ouders met hoogtevrees, ik heb je verwittigd ! Wij liepen er ongeveer een tweetal uren rond.


Praktisch: parkeren doe je het best bij parking Speelberg, Weertsedreef, Oud-Heverlee. Je kan enkel de laan inrijden vanuit de kant van Sint-Joris-Weert. Om het gebied echt te behouden voor recreanten, worden de auto’s geweerd tijdens weekend en moet je dus even verderop parkeren. Bij parking Speelberg vind je toiletten, heel veel picknickbanken, een barbecue en even verderop een bivakzone waar je op avontuurlijke wijze je tentje kan neerzetten. Loop van op de parking richting de wilgentunnel en neem daar het eerste paadje naar rechts. Toen wij er waren, was de wegwijzer verdwenen en zijn we eerst de verkeerde kant opgelopen 😉

Veel wandelplezier!