Klimmen en klauteren in Speelpunt

Halfweg juli werd onze dochter Fleur 9 jaar. Speciaal voor haar verjaardag wou Fleur heel graag naar Speelpunt in Zwevegem, op een steenworp afstand van Kortrijk. Hier werd in 2015 een nieuw zwembad gebouwd door LAGO, en werd ineens ook een nieuwe bestemming gegeven aan het oude zwembad: een indoor speelparadijs. Het oude gemeentelijke zwembad kreeg een heuse make-over zonder de authenticiteit van het gebouw aan te tasten. Als je rondkijkt, vind je nog leuke herkenbare elementen in het interieur.


Belangrijke mededeling: de papa van ons gezin is helaas geen al te grote fan van de gebruikelijke indoorspeeltuinen (lees: krijspaleizen, zoals hij het noemt). Maar spoiler: dit speelparadijs ‘new generation’ werd zelfs mee door de papa goedgekeurd 😊

Klimplezier

Bij het binnenkomen in Speelpunt vallen niet alleen de traditionele ‘speelkooien’ op, maar vooral een kleurrijk gedeelte waar er geklommen kan worden. Er zijn 7 verschillende klimmuren van verschillende moeilijkheidsgraad. Fleur gaat meteen hier van start. Handig is dat er geen lange uitleg aan vooraf gaat en dat ze de levenslijnen gemakkelijk kan vast- en losklikken, waardoor ze snel van de ene hindernis naar de andere kan. Favoriet bij haar is een klimavontuur met een doorzichtige wand waarbij je een wedstrijdje kan houden om te zien wie er het snelst helemaal boven is. Ook verschillende ouders wagen zich aan een klimavontuur. En het moet gezegd: door het feit dat het grootste gedeelte van de spelen zich in de ‘zwembadkuil’ bevindt, is de akoestiek hier bakken beter dan in een doorsnee binnenspeeltuin.


Samenwerking met Playmobil Uniek in Speelpunt is de samenwerking met Playmobil. De dochter is een echte Playmobil-fan en vond het dan ook zalig dat er met zoveel verschillende werelden kon gespeeld worden. Piraten, ijsprinsessen, dino-spotters, boomhut-avonturiers, … noem maar op. Hier kon ze echt uren spelen. Maar ook de LEGO-fans komen aan hun trekken, want ook voor hen is er naast de bouwhoek een uitgebreide LEGO-verzameling aanwezig.

Samen ontdekken we ook nog een schaatspiste, een disco, een laserlabyrinth, een speleo-avontuur en een gezellig hoekje met veel boekjes.

Heb je nog kleine kindjes mee? Dan is er ook voor hen veel om mee te spelen: een hele grote Playmobil 1-2-3 hoek, zachte blokken, en een coole boomhut waar Lemmie, de mascotte van Speelpunt, verhalen uit de jungle vertelt.

Onze conclusie: Speel. is een dikke aanrader! Een ideaal uitstapje bij regenachtige vakantiedagen.


Nog enkele tips:

Belangrijk om te weten is dat je tegenwoordig vooraf moet reserveren, waarbij je kiest tussen een avontuur in de ochtend of in de namiddag. Tussen de ‘speelshiften’ door wordt alles grondig ontsmet en schoongemaakt.

Kom je van ver en wil je er een daguitstap van maken? Combineer Speelpunt dan met Kortrijk. Na tien minuutjes met de wagen sta je in het hart van de stad en kan je één van de boeiende musea bezoeken (Texture is bijvoorbeeld een dikke aanrader) of genieten van shoppen en heerlijk eten.