Op zoek naar een cool hotel in Brussel? Qbic it is!

Afgelopen weekend genoten wij van een heerlijk weekendje weg in onze hoofdstad Brussel. En daar hoort dan uiteraard een tof hotel blij, dat liefst ook nog leuk is voor het hele gezin. Bij de zoektocht kwamen we het hippe Qbic Hotel tegen. Of het de moeite was?


Het Qbic Hotel ligt niet direct in het centrum van de stad. Het ligt een drietal kilometer van de Grote Markt af ofwel een flinke 40 minuten vanuit het hotel. Maar dan is dat ook ongeveer het enige nadeel dat wij kunnen bedenken over het hotel.


Bij de receptie hangen twee grote schommels en worden ‘swingers’ gelijk welkom geheten 😉 Direct dikke pret dus terwijl wij inchecken en de kaart krijgen voor onze ‘Fun Room’. In de meeste kamers kan een derde bed geplaatst worden en er zijn ook wat familiekamers beschikbaar. De kamer is hip ingericht met ecologische materialen en technologische snufjes en met één van de heerlijkste matrassen die we ooit hadden in een hotel. En boven ons hoofd hangt een prachtige striptekening van de wafelenbak van Nero. Beneden vind je een in-house minibioscoop, waar er twee keer per dag familiefilms worden gedraaid. Bij ons was bijvoorbeeld die dag de film Harry Potter aan de beurt. Hoe cool is dat?


Het ontbijt en de ontbijtzaal zijn volgens mij de parapaardjes van het hotel. Overal zijn er prachtige hoekjes ingericht met leuke designspullen, leuke quotes en nog veel meer. Je merkt duidelijk dat er echt met veel liefde is nagedacht over de inrichting van het hotel. Bij het ontbijt vind je naast de gebruikelijke zaken ook lokale lekkernijen, een yoghurt die je met allerlei kan pimpen, en grote stukken chocolade waar je met een hamer een brokje (of een groot stuk) kan van af slaan. Heerlijk !

Ben je dus nog op zoek naar een tof hotel in Brussel? Dan ben je hier zeker aan het goede adres!