Saraland, 20.000 vierkante meter indoor fun !


Molenheide

Vorig jaar mocht Fleur samen met haar grootouders tijdens de grote vakantie een midweek naar Molenheide in Houthalen-Helchteren. Sinds haar terugkomst kregen we al ettelijke keren de vraag wanneer ze nog eens terug mocht om er te gaan spelen. Deze zomer genoten we van een paar dagen ‘staycation’ in Limburg, en verrasten we de dochter met een dagje Saraland. Want het leuke is dat je niet in Molenheide moet verblijven om van alle faciliteiten gebruik te kunnen maken. Bij Saraland kan je gemakkelijk een dagpas kopen voor één of alle activiteiten. En … alles is indoor, dus je kan deze uitstap het hele jaar door plannen. Aquapolis Starten doen we in Aquapolis, het zwembad van Saraland. Er is een uitgebreid kabouter- en peuterbad met verschillende speelelementen en kleine glijbanen. Fleur komt echter voor het zwaardere geschut en het volgende uur maken we de vier leuke glijbanen onveilig. Ook het springkasteel dat de redders even later op het baantjeszwembad installeren, valt heel goed in de smaak.De vergeten mijn Minigolf, om een of andere reden zorgt dat toch echt voor instant vakantiegevoel. En deze minigolf in Saraland is er zeker eentje ‘buiten categorie’, want de attractie won al verschillende prijzen. De volledige minigolf is aangekleed in ‘mijnthema’ met 18 holes en heel veel geur-, licht-, bewegings- en geluidseffecten langs het parcours. Zo mag je je verwachten aan donkere mijnschachten, roestige transportbanden en heel veel kleine leuke details. Drilboren doen de baan trillen en de machinekamer is nog in volle bedrijvigheid. Met een ontsteker brengen we dynamiet tot ontploffing en openen we zo de toegang tot de goudmijn waar we diamanten vinden en zelfs de botten van een dinosaurus. Anderhalf uur later begrijpen we maar al te goed waarom deze mingolf al prijzen won, want dit is oprecht de leukste en mooiste die we ooit al uitprobeerden. De attractie is wel enkel geschikt voor dappere kindjes, die niet snel schrik hebben; want de lichteffecten en harde geluiden komen levensecht over.
Kids Valley

We sluiten ons dagje af in Kids Valley, een grote overdekte indoorspeeltuin. Bij het binnenkomen valt het direct op dat het heel mooi en kleurrijk is aangekleed, met veel aandacht voor details. We zien niet alleen de typische klimkooien, maar ook een griezelig spookhuis, een piratenhuis, een knaloranje klim-piramide en nog veel andere klim- en klautertoestellen. Het leukste echter vinden wij de attractie in het midden van Kids Valley, waarbij je jezelf tien meter hoog kan trekken en zo een leuk uitzicht hebt over de hele speeltuin. De tafeltjes zijn her en der verspreid door de speeltuin, zodat je ook als ouder op een rustige manier even kan uitblazen. Terwijl Fleur haar laatste energie opmaakt, genieten wij van een lekkere muntthee en wafel op het terras.
Heb je nog wat energie over? Dan kan je ook naar de piratenbowling of buiten een wandeling maken door het wildpark. En sinds 2020 kan je in Saraland ook je bril opzetten en een ‘family VR’-sessie boeken. Heb je dus één of meer kindjes in basisschoolleeftijd? Dan kan je ze volgens mij echt superblij maken met een dagje Saraland.

De dochter vraagt nu al wanneer we nog eens gaan. 😊